sunnuntaina, tammikuuta 21, 2007

Ystäväpariskunnalla on tilava ja viihtyisä koti

Niin monta kuukautta paikallaan pysymistä, muuttumaton sijainti, on aika liikkua kartalla, hypätä junaan. Matkustaminen saa ajatusten padot murtumaan, ne soljuvat kuin tiet lumilaikkuisessa maisemassa. On kirkas päivä, romaanin sivut häikäisevät silmät kapeiksi kesken lauseen. Ja Joel Haahtelan tarinassakin on kirkasta: "Lintu on poissa. Aamu on lämmin, eikä Elenalla ole takkia. Valo hohtaa hänen takanaan. Hänen puserossaan on korkea kaulus, hän pitää vihreästä." Junan ikkunasta näen valkohäntäpeuroja, naisen joka seisoo keskellä peltotietä, kasvot kohotettuina aurinkoon.

Turussa kaikki on niin kuin ennenkin. Joki on pysynyt paikoillaan, vesi virtaa sameana, kenkien kopsahtelu mukulakivillä tuntuu samalta kuin aina. Juodaan paljon viiniä, puhutaan, ystäväpariskunnalla on tilava ja viihtyisä koti, parvekkeelta näkyy kauas. Cosmic Comic Cafessa istuvat samat tutut kasvot, on hyvä istua ystävien keskellä, kuunnella päättömiä väittelyitä delfiinien älykkyydestä, nauraa mauttomille vitseille ja puhua vakavia. Mutta on myös hyvä palata takaisin Helsinkiin tänään, odottaa rautatieasemalla ikuisuus bussia. Pureva viima tuntuu poskilla, sormissa, vedän kädet syvemmälle takin hihojen sisään, ja yhtäkkiä siinä, keskellä ihmisvilinää kaupunki tuntuu ihan omalta.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa, että viikonloppumatkasi onnistui:-)

Cosmic on minullekin oikein tuttu, Turun ystäväni istuvat siellä ymmärtääkseni todella usein.

Anonyymi kirjoitti...

Haahtela, aah.

Näitä kirjoituksiasi on suuri ilo lukea, osaat kuvata pieniä hetkiä niin, että niistä avautuu oain laajempaakin.

Anonyymi kirjoitti...

Turun kolmekymppisillä synttärisankari oli saanut lahjaksi työkavereiltaa albumin, jossa oli valokuvia. Ja tietysti sieltä sitten yhdestä otoksesta bongasin tutut kasvot eli sinut :)
Maailma on niin kovin pieni.

antitäti kirjoitti...

Tulipa ikävä Turkuun, kun tämän luin. CCC, juu - ja Imaami... Monet paikat ja ihmiset ovat kuolleet muutaman vuoden sisällä. Joskus pitää saada ikävöidä menneisyyttä oikein kunnolla.

Anonyymi kirjoitti...

Rappiotäti: Jep, kivaa oli!=) Cosmic oli kantapaikkani Turussa asuessani.

Tuima: Haahtela, fanitan... =) Ja kiitos!

Marinadi: Hmm... Tosissaan maailma on pieni. Nyt kun oikein mietin ja yhdistelen asioita niin taidan arvatakin kuka tuo synttärisankari oli...=)

Antitäti: Sinäkin siis olet joskus Turussa asustellut? Nostalgiaan kyllä tulee useinkin sorruttua...=)

antitäti kirjoitti...

Juu, Turku on tuttu paikka. Vuosina 93-98 ja Juslenia. Ja se Imaami :).

Anonyymi kirjoitti...

Vai niin, vähän ennen minua siis: Juslenia 1999-2005. Imaami taisi kadota ennen minun aikaani.. =)

 
Statistics