tiistaina, syyskuuta 11, 2007

Nimimukeista ja nenäliinattomuudesta

Aamujunassa nainen laittaa ripsiväriä, eteisessä, horjahdusten välissä, kello on melkein kahdeksan ja on jo kylmä, kaikilla kaulaliinat ja käsineet. Aamujunassa kukaan ei kiinnitä huomiota, kukaan ei katso, ei oikeastaan, kaikki ovat unissa vielä, jossakin rajalla, muita ihmisiä ei olekaan. Töissä laitan nimimukini kaappiin, muiden nimimukien joukkoon, niin kuuluu tehdä, että on kotoisampaa, on jotakin omaa, että on olemassa muukin minä kuin työminä, että ne ovat oikeastaan sama.

Ravaan kaupoilla jalat kipeiksi ja silti tulen kotiin paidatta, miten se voikin olla niin vaikeaa, ettei mikään sovi, vaikka ei se niin rahastakaan kiikasta, ei edes karhukorvainen huppari, johon päädyin kun luovuin virkanaisellisemmista paitapuseroista: että jos nyt tämä ainakin, eikä sitten sekään. Mutta lippuja sain, Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleille, onneksi elokuvateatterissa on pimeää, kukaan ei näe mitä on päällä. Elämä on nykyään niin päänsisäistä, jotenkin. Herra Rattus on vieläkin kipeä, enkä muistanut ostaa lisää nenäliinoja, nyt se joutuu niistämään vessapaperiin. Siitä hyvästä se vaati huulirasvaani lainaksi, nenän pieliään varten, niin se selitti, ne kun rohtuvat karheasta paperista. Miten vain, en taida kyllä enää välittää käyttää sitä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ilmestyyköhän sinulta joskus kokoelma herra Rattuksesta? Hieno teksti taas, yhdistät yksityistä ja yleistä, ulkoista ja päänsisäistä verrattomalla tavalla.

Oletko koskaan ajatellut, mitä töihin tuodut nimikkomukit kertovat omistajastaan?

silumiini kirjoitti...

Kiitos, Tuima! Hmm, enpäs muuten olekaan tullut ajatelleeksi...=)

Kyllä, mukit ovat äärimmäisen mielenkiintoisia! Työpaikoilla kun lopulta on niin vähän mitään henkilökohtaisia esineitä, niiden puute taitaa tiivistyä mukeihin... Niillä ilmennetään kaikenlaista, kanin omistajuutta, huumorintajua tms.. =)

Anonyymi kirjoitti...

...fanittamista, tyylikkyyttä ym. Katsoin karsaasti kertakäyttömukien käyttäjien ja yritän kiikuttaa heille duunin omia tylsiä mukeja.

 
Statistics