keskiviikkona, joulukuuta 13, 2006

Sijaintini on muuttumaton, toistaiseksi

Pikkusisko palaa reissulta Pietarista, näyttää valokuvia venäläisistä pikkulapsista ja kulkukoirista, ränsistyneistä ikkunasyvennyksistä. Kun voisi vain hypätä junaan, katsoa lehdettömien puiden vilahtelua ikkunoiden ohi, talojen katoamista maisemaan, käpertyä syvälle penkkiin. Matkustamisessa parasta on juuri matkan tekeminen, siirtyminen, matkalla ollessa ei voi kokea muukalaisuutta, eikä voi kaivata minnekään, kun koko ajan on menossa eteenpäin, jonnekin, sijaitsee liikkuvassa, muuttuvassa tilassa, joka ei oikeastaan ole mikään paikka ja silti on.

Mutta ei auta kaukokaipuu, sijaintini on muuttumaton, toistaiseksi. Tällä hetkellä odotukseni elämän suhteen ovat vaatimattomat, ne kohdistuvat Peter Hoegin uuteen romaaniin Hiljainen tyttö, joka ilmestyy ensi helmikuussa. Lukioaikana olin suurikin Hoeg-fani, eikä kirjailija ole sen jälkeen, kymmeneen vuoteen, mitään julkaissutkaan. Nyt on keskityttävä vuoden pimeimmästä ajasta selviämiseen, keskityttävä nukkumisen ja valveilla olon, heräämisten rytmiin, että ne kaikki tapahtuvat ajallaan ja oikeassa suhteessa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau mahtavaa, en ollutkaan kuullut, että Høeg julkaisee uutta, kiitos tiedosta, jee! Itsekin olin innokas Høeg-fani lukioaikoina - Kertomuksia yöstä oli ihan mahtava, samoin kuin Fröken Smilla. Jään myös mielenkiinnolla odottamaan helmikuuta.

silumiini kirjoitti...

Jep, kyllä oli jo korkea aikakin!! =) Mistä muuten sait tuon tanskankielessä yleisen kirjaimen, en millään ole keksinyt mistä kohtaa näppäimistöä sen saa loihdittua?

Anonyymi kirjoitti...

Erikoismerkkien html-koodit saa vaikkapa täältä. Koodi on siis yhteenkirjoitettuna & oslash ; .

silumiini kirjoitti...

Kiitos, täytyypä kokeilla! :-)

 
Statistics