sunnuntaina, marraskuuta 26, 2006

Tupaantuliaisista, sunnuntaikahveista ja raakuista

Paljon tuntemattomia ihmisiä, boolia ja ruokaa. Taksilla ajelua, jatkobileiden etsiskelyä porukalla sateessa Pasilassa, kuohuviiniä pullon suusta. Koira päivystää kotona puoli neljän aikaan, nousee takajaloilleen ja halaa, nuuskii märät farkkujen lahkeet.

Tänään istun sunnuntaikahvilla ystävän kanssa: lattea ja ihmissuhdeanalyysiä. Rautatientorilla törmään kotona käymään tulleeseen pikkuveljeen. Pikkuveli on laihtunut entisestään, posket lommoilla.

Olen lukenut kirjan Pohjoisten virtojen raakut, viehättynyt uhanalaisista, ikivanhoista, hiljaisista eläimistä. Veden pinnan alla, kivien alla, levän alla. Ihmisikä vain hetki, lohien kiiltävät vatsat, veden liike ja kivien hiertyvä ääni. Viehättynyt vaatimattomista selkärangattomista ja niiden intohimoisista, kirkkaassa vedessä kahlailevista tutkijoista.

2 kommenttia:

antitäti kirjoitti...

Sinulla on kaunis blogi ja kauniita ajatuksia. Tervetuloa kirjastoon! Nimiä en minäkään muista, mutta kirjojen kyllä. Kasvoja en muista, mutta kirjojen värit monen vuoden takaa. Pitää keskittyä siihen, mikä on merkityksellistä.

silumiini kirjoitti...

Kiitos! Ja kiva että blogiini eksyi myös kollega!=)

 
Statistics