keskiviikkona, marraskuuta 08, 2006

Filmirulla

Saan vihdoin vietyä kehitykseen filmirullan, joka kesästä asti on odottanut automaattikameran uumenissa. Piknikillä istuskelua, hymyileviä ihmisiä, jokiranta, Turku. Valoa ja vihreää. Valokuvien ääressä on helppo haikailla, unohtaa loputon helle, epämukavissa vaatteissa hikoilu ja huonosti nukutut yöt. Ehkä en vaihtaisi loskasäätä, jäätä ja pimeää, sittenkään.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En pidä talvesta - se on pelkkää pimeää, pitkää kesän odotusta. Juhani Peltonen kirjoittaa runossaan Talven kauhu kesken matkan (mainiosta kokoelmasta Pitkää, omalaatuista rykimistä, 1974) mm. seuraavaa:

"Koko kansa pian yhdeksän kuukautta taas yksityistä , yksinäistä, juroa ja jöröä yksilöä."

"Avannolta huokailee kuoleva muori,sydän huurteessaröijyn napissa, kädet vesikelkan tolppiin jäätyneinä, myssyn reunassa maailman laita."

"On tähteenä väsymys ja unettomuutta, öistä kulkua vailla päämäärää, ja täällä Pohjantähden alla tuntuu kuin mittailisi haudan pohjaa."

Onneksi viikonloppuna oli pari hienoa talvipäivää: jääkiteet kimmelsivät puiden oksilla, hanki hehkui iltapäivän auringossa ja yöllä kuu hohti peilikirkkaasta järven jäästä. Toivottavasti se ei ollut vain viimeinen valonpyristys ennen kaamosta.

silumiini kirjoitti...

Minusta kaikissa vuodenajoissa on oma hohtonsa, syksyssä värit ja tuoksu, kynttilöiden polttaminen, talvessa juuri nuo mainitsemasi hienot talvipäivät, kuu ja tähtitaivas, keväässä valostuminen ja kaiken herääminen, kesässä pitkät, valoisat ja viileät kesäillat ja ulkoilmaelämä.

Talven huonoja puolia on tosiaan kyllä sen pimeys ja kylmyys ja ehdottomasti pituus, sydäntalvi on raskain kaikista, aivan kuten tuossa siteeraamassasi Peltosen runossa osuvasti kuvataan (pitäneepä muuten tutustua kyseiseen kokoelmaan).

Kesän huonoin puoli taas on ehkä juuri töiden teko pahimman helteen aikana, (ainakin sellaisissa työpaikoissa, joissa ilmanvaihto ei kunnolla toimi, nimim. "kokemusta on") opettajana vältyt siltä, eli sinulle onnelliselle kesä on siis pelkkää vapautta! Ei ihmekään että sitä silloin odottaa...=)

 
Statistics