sunnuntaina, heinäkuuta 22, 2007

Syntymäpäivä

On viiniä ja ystäviä, matalalta lentävät lokit, pimenevä, tyhjenevä puisto. On hauskaa, on päättömiä puheita, ja sitten unohtuu aika ja myös laukku jonnekin, taksijono ei lopu, vaikka yö loppuu. Aamu on huonovointisia vieraita, keitän kahvia, kaikilla on väsyneet silmät. Aurinko tunkee liikaa sisään, ja joku kärpänen, ohimoissa tykyttää päänsärky. Istun pikkusiskon kanssa elokuvateatterin kahvilassa ja syön suklaakakkua, päänsärky voimistuu Harry Potterin tehosteista, painelen kivennäisvesipullolla otsaa ja ohimoita, se auttaa alussa, sitten vesi lämpenee eikä enää tehoa, istun penkillä lopulta kaksinkerroin mutta särystä huolimatta elokuva on hyvä. Mikä siinä on, että syntymäpäivinä on aina juhlittava ihan yli ja loppuun asti, niin että irtoaa itsestä ja ajasta ja vasta seuraavana päivänä joka lihaksella, joka solulla ja morkkiksen värisellä ajatuksella tietää todella olevansa olemassa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ottaa totisen askeleen iässä eteenpäin? Antaa päivälle raskaan painon? Joka tapauksessa paljon onnea!

Anonyymi kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut, Silumiini!

silumiini kirjoitti...

Kiitos kiitos =)

Anonyymi kirjoitti...

Harry Potter nähty eilen. Hauska tapa palata pitkältä lomalta Suomeen: mennä heti seuraavana päivänä katsomaan fantasiaelokuvaa.

Elokuva ihan ok: jotkut asiat olisivat ehkä vaatineet hieman enemmän kehittelyä, mutta toisaalta kun monet katsojat ovat lukeneet myös kirjan, niin eipä tuolla kai ole niin väliä.

Hieman harmittaa, kun en älynnyt tilata uusinta Potteria. Ehkä sen vielä jostakin saa ennen koulujen alkua: olisi taas niin mukavaa lukea englanninkielinen teos jotta voi tehdä oppilaille pieniä kutkuttavia juonipaljastuksia ...

silumiini kirjoitti...

Penjami: Tervetuloa takaisin Suomeen! =)

Joo, olihan tuossa Potterissa omat heikkoutensa, mutta minusta kokonaisuutena Potter-leffat ovat olleet niin hyvin toteutettuja. Esimerkiksi tässä viimeisimmässä Dolores Pimennon hahmo oli aivan loistava tulkinta ja tietysti Weasleyt: sympaattinen isä ja kaksospojat.

Onko Jyväskylästä Potterit loppu? Tilaa ihmeessä täältä, tai tule käymään Helsingissä! =)

Anonyymi kirjoitti...

Tänään oli kirjakauppaan ilmiintynyt lisää, joten sain omani hankittua.

Kuusi edellistä Potter-kirjaa ovat niin täynnä henkilöhahmoja ja koukkuja, että vaikka kirjasarjan saattaminen uskottavaan lopetukseen voi olla haastavaa, ei Rowlingilla kuitenkaan ole todennäköisesti ollut puutetta mahdollisista juonikuvioista tarinaa lohtiessaan.

 
Statistics