tiistaina, huhtikuuta 17, 2007

"Polisen kommer fast och fast"

"Polisen kommer fast och fast", sanoo pikkupoika kerrostalon pihalla ja kutittaa pikkutyttöä kainaloista. Tyttö kikattaa, punainen leikkimopo makaa kaatuneena maassa, varpunen hypähtelee pensasaidan alla ja etsii ruokaa.

Lähikaupassa seison pitkään kivennäisvesihyllyn edessä, suuta kuivaa jatkuvasti, unohdan juoda tarpeeksi, en ole koskaan ollut suuri kraanaveden ystävä: siinä voi melkein maistaa vanhan talon läpi työntyvien putkien maun. Kurottaessani sitruunavissypulloa ylähyllyltä, tulee lause ja raahatessani painavaa kauppakassia kadun toiseen päähän, tulee vielä toinen. Enää ei tarvitse muuta kuin rakentaa muu teksti lauseiden ympärille, odottaa että se tulee: luotan vakaasti seuraavien joutilaiden päivien voimaan. Eilispäivän synkkä mieliala on tiessään, inspiraatiosta tulee voimakas, hyvä olo. Avaan tuuletusparvekkeen oven ja päästän tuulen sisään, linnut laulavat pimenevään iltaan saakka.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sitaatti tuoreesta Parnassosta, Kirsi Kunnaksen työhuonetta esittelevästä jutusta:

"Verkkainen julkaisutahti on lukijan kunnioittamista."

Eli hitaus rules edes jossakin asiassa...

sivuaskel kirjoitti...

Ihana tunnelma välittyy! Kevättuuli ikkunanraosta, pehmeän hyväilevänä, läsnäolevana tarjoaa mahdollisuuden!

Anonyymi kirjoitti...

Osaat tarttua hetkeen ja välittää sen tunnelman. Näitä on ilo lukea. Tulee tunne, että pääsee kurkistamaan luovan kirjoittajan työmaailmaan, hänen arkeensa ja inspiraatioonsa.

silumiini kirjoitti...

Penjami: Ehkäpä... Itseä vaan enimmäkseen turhauttaa oma hitaus, se että jokainen teksti vaatii oman aikansa. Mutta kaiketi kirjoittamistapoja on yhtä montaa erilaista kuin kirjoittajiakin.

Sivuaskel: Kiitos! Kevät on täynnä mahdollisuuksia, ainakin niin toivon...:-)

Tuima: Kiva kuulla! :-) Ainakin tällaisena työttömyysajanjaksona on aikaa kokopäiväiselle kirjoittamiselle ja lukemiselle, muutaman viikon kuluttua kun työt vievät mennessään, kirjoittaminen jälleen sirpaloituu, aika on otettava niistä vapaista hetkistä mitä arkeen mahtuu.

 
Statistics